Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 4 oktober 2015

.


Opinionsledaren:

  




Portmonnän är faktiskt vår!


Ett gott råd till varje kommunpolitiker borde vara att tänka sig för med kommunens medel som om det handlade om den egna portmonnän!
  
Det håller inte att politikerna lovar bort miljoninvesteringar hitan och ditan utan en tanke på vem eller vilka som ska betala!
   
Dom kommunala cheferna är inte ett smack bättre utan tycks ständigt glömma bort vilka som får betala kalaset när dom tillsätter nya tjänstemän som ska utföra deras arbete och när dom låter sina förvaltningar svälla ut och expandera. Det verkar som om dom tror att deras förvaltningar är storföretag som dom är satta till att styra, och ju mer dom kan utöka, desto större pondus får dom själva.
  
Det är faktiskt vi kommunmedborgare som äger den kommunala portmonnän, den är faktiskt vår och varken politikernas eller de kommunala chefernas.

Visst kan vi öppna portmonnän, men då ska det vara för sånt som kommer oss till nytta! 

  
Vill du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
   

1 kommentar:

  1. Det är riktigt att hålla i plånboken Per du ser väl till att dom bara öppnar den till rätt saker.

    SvaraRadera