Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 6 augusti 2010

Årets Ölänning nästa gång borde hämtas från Kårehamn


Var i går kväll på trubadurafton i Kårehamn. ”Mr X”, alias Lasse Stenberg, var det som underhöll på kajen. Det var riktigt trevligt och fullt med folk vid borden.

Thomas Isaksson, som utökat utbudet med en läcker grillbuffé, har verkligen lyckats att göra Kårehamn populärt. Och lyckas det gör han med det mesta som han företar sig, antingen det gäller fiskhandel eller att skapa fantastiska montrar när Öland ska visa upp sig på mässor! Men så ligger han också i från morgon till kväll och kan börja dygnet med att köra till svenska västkusten och hämta havets läckerheter (ty allt går ju tyvärr inte att uppbringa från det öländska fisket, i synnerhet inte skaldjur) och sluta dygnet med att städa på kajen i Kårehamn inför nästa dag. Och han skyr ingen möda när det gäller sådant som kan förlänga turistsäsongen. I Kårehamn är det öppet så mycket som möjligt!

Bland Thomas övriga bedrifter finns bl a att ha nylanserat ”Ölandskrukan” (succén som ursprungligen skapades och tillverkades av keramikern Frans Schildtmeijer) och att ha kokat orangefärgade kroppkakor på pumpa.

Det var inget problem att åka till Kårehamn och sedan kunna komma tillbaka hem till Borgholm igen på kvällen trots att det blivit några goda glas till räkorna. Thomas har naturligtvis fixat så att en buss kom och hämtade i Borgholm klockan sju och körde tillbaka dit från Kårehamn när kvällen var slut. Sådant kallas service!

En sak är klar. Nästa gång det är det är dags att utse Årets Ölänning så har turen kommit till Thomas Isaksson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar