Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 augusti 2010

Borgholm Energi vill spela roulette med kommuninnevånarnas pengar!


På tal om Borgholm Energi och den avrivna tomten där dom gamla lokstallarna har stått, så verkar det som om Borgholm Energi:s VD Benny Wennberg har fått rena hjärnsläppet när han vill låta 24 lyxiga bostadsrättslägenheter för seniorer på den tilltänkta vårdcentralen på samma tomt. Insatserna ska ligga på mellan 3 och 3,6 miljoner per lägenhet.

Intresset för de tilltänkta lägenheterna har visat sig vara dåligt, erkände Benny Wennberg nyligen för tidningen Barometern, "men vi har bestämt att vi bygger ändå. Någon måste visa vägen och vara lite våghalsiga. Varför inte vi?" säger Benny Wennberg till tidningen Barometern.

Borgholm Energi tänker alltså bygga bostadsrätter oavsett om någon vill bo i dem eller inte!

Det är tydligen lätt att vara "lite våghalsig" med skattebetalarnas pengar om man heter Benny Wennberg. Det är skattebetalarnas pengar det handlar om, för det är Borgholms kommuns skattebetalare som äger Borgholm Energi och inte Benny Wennberg.
Han ska banne mig inte få spela roulette på det viset med kommuninnevånarnarnas pengar.

Ansvarig politiker är i första hand styrelseordföranden i Borgholm Energi, Stig Bertilsson (c)

Man kan tycka att dom borde kunna begripa att våra pensionärer inte kan hosta upp tre och en halv miljon bara som insats! Och eventuella hitflyttande pensionärer med mångmiljonförmögenheter vill nog inte tillbringa sin seniortid ovanpå en vårdcentral i ett öppet blåshål vid en ganska livligt trafikerad bilväg, som det här handlar om. Men så mycket begreppsförmåga har tyvärr nog varken Stig eller Benny.


Artikeln i Barometern har Du här med diverse kommentarer under.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar