Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 augusti 2010

Med svansen mellan benen


I förra veckan kom det som man ju har anat ett tag:

Hej!

Jag meddelar härmed att Centerpartiets kretsstyrelse den 10 augusti beslutat att ställa in deltagandet i debatten med Ölandspartiet den 1 september i Gärdslösa IOGT.
Kretsstyrelsen har beslutat att prioritera inbjudan från Framtid Borgholm, gällande turism, tillväxt och Borgholms utveckling.

Borgholm den 11 augusti 2010

Asta Ivarsson
Kretsstyrelseordförande
Centerpartiet i Borgholm

Det var i juni som de tre centerdamerna på kommunens mest ansvarstyngda poster, Lisbeth Lennartsson (kommunstyrelsens ordförande), Asta Ivarsson (socialnämndens ordförande) och Christina Ateva (utbildningsnämndens ordförande) antog utmaningen att debattera kommunens stora framtidsfrågor med ett tremannalag från Ölandspartiet. Det var dom själva som valde datumet den 1 september.

Men under sommarens lopp har dom väl blivit rädda att fastna i sina egna tillkortakommanden, och så har dom valt att fega ur.

Bortförklaringen, som går ut på att dom ”prioriterade” Framtid Borgholms inbjudan när de båda debatterna ”råkade” sammanfalla, håller naturligtvis inte.

Först det första av den rent moraliska anledningen att så gör man bara inte. Man tackar inte ja till några och låter andra ordna med lokal, moderator och allt som hör till, och tackar sedan ja till några andra istället! Då säger man istället till dom andra att man är upptagen den dagen! Så kräver helt enkelt vanligt hyfs att man gör!

Dom båda debatterna ”råkade” inte heller sammanfalla. Jag är övertygad om att dom sammanföll helt avsiktligt.

Framtid Borgholm (dvs ”stadsutvecklaren” Peter Adolfsson) kommer naturligtvis aldrig att erkänna att den plötsligt påkomna debatten mellan partierna på Strand speciellt har ordnats just för att ge Lisbeth Lennartsson en förevändning att dra sig ur den debatt med Ölandspartiet som hon – kanske i ett anfall av övermod – tackat ja till.

Men han råkade ändå sätta Lisbeth på pottan när han i ett mejl till mig den 5 augusti, där han ville låtsas som att han inte kände till debatten i Gärdslösa den 1 september när han valde just den kvällen för sin debatt på Strand, skrev:

”… jag fick av flera partier, M, S och även C att denna kväll var OK.”

Jaså minnsann, Lisbeth Lennartsson och Asta Ivarsson som är dom som svarar för centern i sådana här sammanhang tyckte att kvällen den 1 september var okej för en debatt på Strand för deras del. Visste dom inte att dom var upptagna i Gärdslösa just den kvällen???!!!

Sen är det väl lite märkligt också att man som ansvariga makthavande politiker kan ”prioritera” Peter Adolfssons ganska specifika ämnesområde framför dom stora framtidsfrågorna som gäller hela kommunen.

Det hade väl varit ärligare om dom sagt som det var, att dom i själva verket var rädda för att möta oss i Gärdslösa och ville dra sig ur, istället för komma med genomskinliga bortförklaringar och – jag misstänker faktiskt att det förhåller sig så - behöva låta skattebetalarna vara med och bekosta ett stort jippo på Strand för att dom ska något att skylla på när dom fegar ur med svansen mellan benen!

Jag erkänner att dom fyra sista orden här är lite överdrift. Jag tror nämligen inte att dom tre damerna är utrustade med svans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar