Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 3 augusti 2010

Kommunens framtid är ingen fotbollsmatch mellan två lag


Igår kväll ringde Ilko Korkovic. Han ville arrangera en fotbollsmatch mellan de politiska partierna i Borgholms kommun, som han helst vill se uppdelade i två lag enligt svensk rikspolitisk blockbildningsmodell.

Men i vår kommun där de rödgröna - likaväl som de blå - mer eller mindre ingår i centerstyret, och där Ölandspartiet utgör den enda egentliga oppositionen, så fungerar det inte på det viset. Här är det viktigare med sunt förnuft än partipolitiska bindningar, och Ölandspartiet i Borgholms kommun står fritt från allt vad blockpolitik heter och kan inte ingå i det ena eller andra av två blockpolitiska lag.

Ilko insåg detta och erbjöd mig att bli domare.

Men är inte båda lagen redan off-side? För visst är väl de politiska partier ganska så åt sidan som inte respekterar folkets åsikter. Vilka mer än vi i Ölandspartiet har tydligt uttryckt full respekt för Rällabornas vilja att hela Rällaskogen ska bevaras, full och varaktig respekt för den stora opinionen mot förbifartsled och byggexploatering av Kolstads jordbruksmarker samt full respekt för borgholmsbornas motstånd mot AirPark? Hummar man som politiker i dessa frågor och inte kan ta tydlig och definitiv ställning inför ett val, då är man verkligen off-side!

Vår kommuns framtid är viktigare än en lek mellan två konstlade lag. För invånarna i vår kommun handlar det inte om det rikspolitiska käbblet mellan Monagänget och Fredriks gäng. Här handlar det om sunt förnuft för att skapa åretruntarbetstillfällen och överlevnad i alla delar av vår kommun, en värdig ålderdom för våra äldre i kommunen, samt ha en kommun där politiker inte kör över folkopinionen i olika frågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar