Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 31 augusti 2010

Sista invägningen före valet


Som mina läsare har fått stå ut med, så har jag den sista i varje månad, alltsedan jag fastade i våras, avgivit en liten viktrapport. Därtill möjligen inspirerad av Uffe Karlsson på Östran som bloggat om motsvarande ämne för sin del ganska länge.

Uffe är för övrigt gift med Gerd (på den tiden Johansson) som jag hade äran att få kora till Fröken Öland för så länge sen som 1975, tror jag att det var. Så det gäller kanske för den gode Ulf att skärpa sig. Ulf var Östra Smålands lokalreporter i Borgholm när han träffade den unga bredsättrafäntan som numera driver Gerdas Te- och Kaffehandel i Kalmar. Nog med skvaller nu, det här är ingen veckotidning!

När jag besteg vågen före frukost i morse så stannade den faktiskt på 74,4 kg. Då förstår vag varför jag - visserligen med nöd och näppe - ha på mig samma skjorta vid torgmötet i lördags som inte gick att knäppa igen för en månad sedan, jag har gått ner ett kilo under denna månad! Ja närmare bestämt är det 1,4 kg som jag har minskat min vikt under augusti.

Det beror kanske på att jag - med undantag för några små återfall i smörgåsätande, bullätande och liknande - försökt att hålla mig till fet mat med så lite kolhydrater som möjligt, som t ex feta ostar, smöriga såser och fet fisk. Det är nämligen så att man blir inte blir fet av fet mat utan snarare tvärtom. Det är kolhydraterna som får en att gå upp i vikt. Den omstridda doktor Annika Dahlqvist har till slut fått rätt.

Så det är i mellanviktsklassen som jag nu går in i ringen för att knocka ut nuvarande kommunalråd den 19 september och hoppas samtidigt att vi i Ölandspartiet gör ett bra val så att vi får medinflytande och kan påverka utvecklingen i Borgholms kommun i den riktning vi önskar. Vi är ett bra gäng med olika erfarenheter och kunnande, som kompletterar varandra,e och det känns som om vi också har bra stöd från allmänheten och vind i seglen!

Idag hamnade för övrigt våra valfoldrar med valsedlar i postlådorna och imorgon börjar förtidsröstningen. Så nu gäller det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar