Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 augusti 2010

Eddie Forsmans bluffaffischer


Eddie Forsman och Fredrik Rheinfeldt på samma valaffisch, ja man slutar aldrig att förvånas!

"Framåt tillsammans" står det på affischen som Forsman farit runt och satt upp lite varstans i vår kommun för att försöka få dom kommuninnevånare som röstar moderat i riksdagsvalet att även rösta moderat kommunalt.

Men folk allt oftare röstar olika i riksdagsval och kommunalval. I riksdagsvalet handlar det om vem eller vilka de vill ska få styra Sverige. I kommunvalet kan det handla om att rösta på någon som man känner, uppskattar och har förtroende för och då är partifärgen inte lika viktig.

Är det inte lite väl förmätet av Eddie Forsman att med ett trickfoto försöka jämställa sig med en partiledare som i mäter efter mätning åtnjuter stort förtroende, medan få skulle våga köpa en begagnad bil av Eddie Forsman.

Förtroendet för Eddie Forsman är av begripliga skäl väl närmast i botten bland invånarna i Borgholms kommun.

Tror knappast att Fredrik Rheinfeldt kan känna sig särskild hedrad att på en bluffaffisch inför valet posera tillsammans med en pajas som Eddie Forsman.

Tror knappast heller att dom väljare i vår kommun som tänker rösta för att Rheinfeldt får fortsätta som statsminister känner sig bundna att rösta på Eddie Forsman i kommunvalet hur många bluffafficher Forsman än monterar upp.

Det vore väl mer rättvisande om Eddie nu istället poserade på bild tillsammans med kumpanen och parhästen Rolf Edmark. Dom är ju mer av samma skrot och korn. Med den skillnaden att Eddie kommer från södra Dalarna och den andre från Östergötland.

För närvarande tvingas dock Edmark ligga lågt i avvaktan på rättegång och dom men hoppas säkert på att snart få komma tillbaka som Eddies högra hand, precis som han en gång i tiden handplockades till politiken på Öland av samme Eddie Forsman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar