Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 augusti 2010

Var fanns Edmark & kompani?

Till dom sedvanliga jippoinslagen på marknaderna när det är valår hör naturligtvis uppdykandet av diverse politiska partier. Dom tycker väl att det är bra att stå och dela ut ballonger och karameller när dom kanske inte har något mer seriöst att komma med.

Centerpartisterna hade sitt tingeltnagel under ett parasoll strategiskt vid en korsning.

Mitt emot stod ett par socialdemokrater vid ett bord med en stor skål karameller. Så fort någon tagit en karamell avkrävdes vederbörande genast att köpa en lott som motprestation mot karameller. Har inte s-politikerna i vår kommun partistöd från vår allmänna kommunala kassa så att det räcker?

Lite längre bord stod kristdemokraterna vid ett marknadsstånd och delade ut ballonger.

Lyste med sin frånvaro gjorde däremot moderaterna. Rolf Edmark och kompani brukar annars alltid vara på plats vid sådana här tillfällen. Men de har kanske annat att tänka på i år. Redan den 2 september ska nämligen Edmark stå inför rätta vid Kalmar tingsrätt, åtalad för trolöshet mot huvudman, ett allvarligt brott av en förtroendevald om han skulle bli fälld. Han är trots allt ledamot i kommunstyrelsen.

Edmark påstås ha sagt till ett av vittnena:

" - Faller en faller alla!"

Kunde det vara att uppfatta som ett hot?

Det kan bli intressant att se vad det är för härva som kommer att rullas upp och vilka som är inblandade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar