Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 6 augusti 2010

Grattis till "härproducerat" kött i Jordsläta!


Ett gårdsslakteri har öppnat i Jordsläta, det första i sitt slag på Öland. Det är Marlene och Bertil Pedersén som har startat detta på den gamla ”Krischan-gården” som länge drevs av lantbrukarbröderna Åke och Folke Kristiansson, men som efter brödernas bortgång innehas av familjen Pedersén. Där slaktas det f n av gårdens gutefår. Köttet säljs till allmänheten från en gårdsbutik i den gamla vackra mangårdsbyggnaden.

Inom kort räknar man också med att sälja hemmaslaktat kött från gårdens nötboskap och svin (glada grisar som går ute i det fria och bökar). Tala om härproducerat kött i Årets Ölandssocken Gärdslösa! *

Pionjärerna Marlene och Bertil är bara till att gratulera och önskas härmed lycka till!

Hoppas att fler öländska köttproducenter nu slår in på samma väg och startar egna slakterier hemma och därmed sparar in på många långa och onödiga transporter och onödigt lidande för djuren!

*) Fotnot:
Som de flesta vet ligger Jordsläta i den västligaste delen av Gärdslösa socken, men nu är det kanske dags att Vägverket, förlåt Trafikverket (som det numera heter) sätter upp skyltar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar