Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 3 mars 2016

Hjärtligaste gratulationer och välkomna som kommunmedborgare hos oss, Victoria och Daniel!

Den svenska kungafamiljen har fått tillökning igen. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fick en liten pojke i går kväll. Naturligtvis ber jag att få framföra mina hjärtligaste gratulationer! Vad den lille ska heta kommer snart att kungöras på Kungliga Slottet i Stockholm med Sveriges Television på plats.
I Radio Kalmar har det spekulerats hej vilt kring namnet och mycket annat med anledning av den lille prinsens födelse. En lustigkurre i radiostudion lanserade Melvin Bernadotte som lämpligt namn. Det skulle jag nog inte vilja satsa så mycket som en spänn på. 
Melvin låter som namnet på en skolföreståndare på någon mindre skola i kommunen eller som någon gammal amerikaemigrant från vår ö långt tillbaka i tiden. Eller så kommer man att tänka på mästerboxaren Melvin "Bobo" Slacke i den sanslöst roliga radioserien Mosebacke Monarki från den fiktiva lilla ministaten med samma namn på Söders höjder i Stockholm på den tiden som det begav sig. Men det låter inte som namnet på ett litet barn, allra minst ett kungligt sådant. 
Det har också spekulerats i om kronprinsessan ska vara på Solliden under sin mammaledighet. Vore ju inte helt fel och kanske ett välkommen reklam för vår besöksnäring: - Gör som kronprinssesan Victoria med familj, tillbringa våren på Öland!
Dom får gärna vara föräldralediga hos oss  lite längre än så och hinna folkbokföra i sig vår kommun under den tiden. Man ska ju vara folkbokförd där man har sin dygnsvila och i den kommun där man är folkbokförd den 1 november blir automatik mantalsskriven och kommunmedborgare. Så en önskan är naturligtvis att kronprinssefamiljen blir kvar till dess. 
Välkomna som kommunmedborgare hos oss, kronprinsessan Victoria och prins Daniel!
Och till alla ni som undrar vad den lille ska heta så är det dags att slå på TV:n nu!
Plats för läsarkommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar