Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 19 mars 2016

Om någon kunde tänka blomsterlök... och tänka ännu lite längre!

Sedan ganska länge ser norra halvan av torget ut som en stenöken med ett par bitar nedtrampade gräsfält framför kyrkan.  Det hela "pryds" av en stängd korvkiosk och "Stasi-lampor". 
"Röda torget" var det visst någon som sa när han blickade ut över eländet. "Döda torget" lär då någon ha svarat. Om någon av de som har ansvar för stadens torg och parker kunnat tänka tanken att det hade gått att inhandla lite blomsterlök av varierande perenna slag och peta ner i den icke stenbelagda delen av torget i höstas, så hade vi nu under våren kunnat njuta blomsterprakt av t ex snödroppar, krokus i olika färger, småvuxna tulpaner och liljor. Som sedan skulle återkomma vår efter vår oavsett hur mycket folk som än trampar på marken under allsångskvällar och annat under sommaren.
Om någon ansvarig kunde tänka ännu lite längre - och det behövs det vare sig stadsarkitekter eller biträdande kommunarkitekter till - så kunde man så in frön med gullviva och andra försommarblommor i gräset och kanske till och med vallmo, prästkrage och blåklint och kunna ha norra delen av torget riktigt praktfullt fram till allsångssäsongen. 
Men det här är naturligtvis en alldeles för billig lösning!*
*) Fotnot: Ursäkta att jag vågar vara lite ironisk här!
     
Kommentera kan du göra under "Bu eller bä" här nedan och där finns även andras kommentarer att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar