Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 11 mars 2016

Öppet hus i Rosenfors: Pelletskaminer och invigning med kommunalråd

På eftermiddagen har jag bl a varit på invigning och öppet hus i Rosenfors industriområde. Det var sedan i höstats nystartade företaget KMP Pellet Heating AB med Ulf Wikström från Stora Rör som bjudit in för att visa sina pelletskaminer och hur tillverkningen går till, bjuda på kaffe och korv m m samt hålla invigning med kommunalråd. En annan Ulf - stadens oöverträfflige diskjockey allas vår Ulf Olsson - stod för musikalisk underhållning samt pårop av vad som var på G.
Allas vår Uffe Olsson

Kaminfabrikör på Rosenfors
Van invigare
Företaget har flyttat in i vad som ursprungligen var Ivarssons Tryckeri, senare Ölandstryckarna och senast en persiennfabrik. Roligt med nya satsningar och pelletskaminen som bygger på ett patent som ger jämn inomhusvärme oavsett utomhustemperatur. Kaminen görs i olika varianter - alla med öländska namn som "Ekerum", "Lilla Frö", "Mysinge" och "Neptuni".. Vill det sig väl blir dom nya pelletskaminerna från Öland en succé med stor efterfrågan och många nya arbetstillfällen till Borgholm. Vill du veta mer kan du klicka här och komma till företagets hemsida! 
Originalteckningar från invigningen torde finnas till beskådande hos KMP på Rosenfors.
Vi får bara önska företaget lycka till! 
Teckningar: Per Lublin
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar