Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 16 mars 2016

Tysta bänken

Längst bak i kommunfullmäktigesalen på samma sida som fikarummet finns en bänk som gör skäl för namnet Tysta Bänken. Det är en bänk med ledamöter som väl knappast sa så mycket som ett pip i måndags. Dom kommer alla från norra Öland och alla från ett parti som gick fram med stormsteg i senaste valet och på norra Öland blev rekordstort just för att dom verkligen skulle göra något för den norra delen av kommunen! 
Nu i måndags sa dom ingenting när frågan kom upp om att avsätta en någorlunda rimlig del till satsningar på norra Öland av dom 50 miljoner som kommunen har fått (som det borde ha legat i linje med deras vallöften att stödja) och dom tyckte inte heller att Norra Öland på något sätt skulle få komma med i kommunnamnet. Det enda som någon av dem överhuvud taget gick upp i talarstolen och yttrade sig om handlade dels om uteserveringar i Borgholm, och dels om vem som dom önskade ha utsedd till ny ersättare i samhällsbyggnadsnämnden. 
Men absolut inte så mycket som ett pip från någon på den bänken när det gällde norra Öland!  
På Tysta bänken satt i måndags Sofie LoirendalAnnette HemlinBengt Jonsson och Jonas Nilsson. Dom kallar sig "Framtid Öland".
På mindre än halvannat år har det som först var Tuffa bänken förvandlats till Tysta bänken. Undrar hur väljarna på norra Öland som har röstat på detta parti funderar när dom inser detta. 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar